Bulgurlu ve kıymalı poğaça tarifi nasıl yapılır?

Poğaçayı kim sevmez! Peki bulgurlu ve kıymalı poğaçayı denediniz mi? Kahvaltı ve beş çayına eşlik edecek şahane bir tarifimiz var!

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı yaş maya
  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı
  • 10 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 2.5-3 su bardağı un

    Harç için

  • 300 g kıyma
  • 1 soğan
  • Yarım su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Üzeri için
  • Haşhaş tohumu
  • 1 yumurtanın sarısı

    Hazırlanışı:
  • Derin bir kapta yoğurt ile mayayı karıştırın. Tuz, yumurta akı ve yağları ilave edip iyice karıştırın.
  • Unu ekleyip kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. üzerini örtüp kabarıncaya kadar mayalandırın.
  • Kıymayı yemeklik doğradığınız soğanla birlikte kavurun. Bulguru bir kaseye alın. 1 su bardağı sıcak su ekleyip üzerini kapatarak 15 dakika bekletin.
  • Bulgura, ince kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin.
  • 2-3 dakika hepsini karıştırırak kavurup ocaktan alın ve iri kıyılmış ceviz içini ekleyin.
  • Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı avuç içinde açın.
  • Hazırladığınız bulgurlu kıymalı harçtan paylaştırıp kapatın. Yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş tohumu serpin.
  • Üzerlerine bıçağın tersi ile çizgiler yapın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

    * Lezzet dergisinden alınmıştır.
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Doğa Rutkay, Urla hayatını anlattı