Çağlalı enginar

Şef Müge Ergül'den hafif ekşimsi bir lezzet

Malzemeler
4 enginar
250 gr çağla
1 çay bardağı zeytinyağı
2 limonun suyu
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 soğan
2 su bardağı su

Hazırlanışı
Enginarları tencereye yerleştirin. Soğanları gelişigüzel bir şekilde kesip soğanların üzerine koyun. Çağlaları yıkayıp ayıkladıktan sonra içindeki çekirdek kısımlarını çıkartıp tencereye ekleyin. Ayrı bir kapta tuz, şeker, su, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu bir çırpma teli yardımıyla iyice karıştırın ve tencereye dökün. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra altını en kısığa getirip yaklaşık 40 dakika boyunca pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil