Çamlıca simidi

Çamlıca simidi tarifi...

Malzemeler
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı yaş maya
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
Su
Tuz
Üzeri için
Yumurta sarısı
Susam

Hazırlanışı:
Unu yoğurma kabına eleyin. Maya, süt ve şekeri bir kasede eritip una ilave edin. 10 dakika bekletin. Zeytinyağı, mahlep, tuz ve yavaşça suyu ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Ilık bir yerde 1 saat mayalanması için bekletin. Yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak her parçadan 15 cm’lik şeritler elde edin. İki şeridi uçlarından tutarak ters yönlere doğru bükün ve birleştirin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin ve mayalanması için bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil