Cannoli tarifi nasıl yapılır? Adım adım cannoli tarifi ve püf noktaları

İtalyan mutfağının meşhur tatlılarından biri Cannoli. Çoğu zaman, rendelenmiş Antep fıstığı ile servis edilir. Hangisini seçerseniz seçin, bu Cannoli tarifini mutlaka tatmalısınız. Cannoli tarifi nasıl yapılır diyorsanız işte İtalyan sokak lezzetlerinden Cannoli.

10 kişilik
20 dakika
8 dakika
200 kalori

Cannoli için gerekli malzemeler

  • soğuk küp şeklinde kesilmiş 40 fr tereyağ
  • 250 gr elenmiş un
  • 40 gr şeker
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 90 ml su

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

İç harç için gerekli malzemeler

  • 200 gr mascarpone
  • 150 gr ricotto
  • 40 gr antep fıstığı kırığı
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • a adet portakal kabuğu rendesi

CANNOLİ HAKKINDA

İtalyan sokak lezzetlerini en ünlüsü Cannoli, hamur, peynir ve fıstık karışımı bir çeşit tatlı dürümdür. İtalyan mutfağına özgü diğer tatlılardan farklı olarak bir kalıba dökülerek veya çubuğa geçirilerek hazırlanır.
1 Su ve sirke bir kapta karıştırılır.
2 Un ve tereyağı karıştırma kabı içerisine alınarak parmak uçları ile kum kıvamına getirilir.
3 Şeker ve sirkeli su eklendikten sonra homojen bir kıvam alana kadar yoğurulur.
4 Ardından 5 dakika dinlendirilir.
5 Hamur incecik açılarak yuvarlaklar kesilir. Orta noktadan birleştirilerek silindirler oluşturulur. Kızgın yağda renk alana kadar birkaç dakika kızartılır.
6 Hamur incecik açılarak yuvarlaklar kesilir. Orta noktadan birleştirilerek silindirler oluşturulur. Kızgın yağda renk alana kadar birkaç dakika kızartılır.
7 Üzerine antep fıstığı serperek servis edilir.

PÜF NOKTASI

İstenirse pudra şekeri de kullanılabilir.
Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Kızılcık Şerbeti'nden ayrılan eden 4 oyuncudan veda mesajı Bu ipuçlarına dikkat: Bir erkeğin hoşlandığını gösteren 20 işaret Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti!