Cennet Çamuru tarifi nasıl yapılır?

Cennet Çamuru tarifi Kilis mutfağına özgü lezzetler arasında. Kadayıfla yapılan bu tarif şerbet eklenerek mükemmel bir lezzet oluşturuyor. Peki, Cennet Çamuru nasıl yapılır? İşte Cennet çamuru tarifi için tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sitesi Kültür Portalı'nda Cennet Çamuru tarifi için şu bilgiler verilir: "Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin, elinizle iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın" (Bu tarifin ardından Kübbülmüşviyye tarifi de ilginizi çekebilir)

5 kişilik
15 dakika
20 dakika
255 kalori

Cennet Çamuru tarifi için gerekli malzemeler

  • 500 gr tel kadayıf
  • 120 gr tereyağı
  • 200 gr şeker
  • 200 gr toz fıstık
  • 150 gr şeker
  • 300 gr kaymak
1 Tel kadayıf kesilir ve tereyağında kavrulur.
2 Şeker ve su ile şerbet hazırlanır.
3 Kavrulan kadayıfa fıstık ve şerbet eklenerek karıştırılır.
4 Elde edilen karışım kaymak ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Bu tatlı özellikle sacta yapılır.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı