Chia tohumlu tuzlu bisküvi

Chia tohumlu tuzlu bisküvi tarifi

Malzemeler:
Yarım çay bardağı chia tohumu
Yarım çay bardağı ay çekirdeği içi
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
Yarım çay bardağı yulaf ezmesi
Yarım çay bardağı tam buğday unu
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı su

Hazırlanışı:
Chia tohumu, ay çekirdeği içi, kabak çekirdeği içi, yulaf ezmesi, buğday unu ve bir tutam kadar tuzu geniş bir karıştırma kabında harmanlayın. Zeytinyağı ve suyu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Kabın üzerini streç filmle sarıp 30 dakika oda sıcaklığında dinlendirin. Dinlenen karışımı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. Üzerine bir kat yağlı kağıt serin ve bir merdane yardımıyla açın. Yağlı kağıdı üzerinden alıp keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimler kesin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil