Chili tacos tarifi nasıl yapılır?

SamzTable’ın yaratıcısı, yemek stilisti Semiha Balkan Ermutlu'dan Dünya mutfağı lezzetlerinden chili tacos tarifi.

Derleyen: Selen Tanyeri
Tarifler: Semiha Balkan Ermutlu
Fotoğraflar: Samz_Table

8 kişilik
45 dakika
30 dakika
213 kalori

Chili tacos için malzemeler;

  • 1 kg dana kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet sarı Kaliforniya biber
  • 1 adet kırmızı Kaliforniya biber
  • 1 paket haşlanmış Meksika fasulyesi
  • 1 paket su içinde tane mısır
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kavanoz yaz domatesi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kesme şeker
  • 1 paket Meksika taco lavaşı

Baharatlar;

  • 1.5 yemek kaşığı chili baharatı
  • 1 yemek kaşığı sarımsak tozu
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı paprika tozu
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik

Süslemek için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Dilimlenmiş avokado
  • Taze yeşillikler (maydanoz
  • kişniş)
  • İnce doğranmış taze soğan
  • Bir kase ekşi krema
1 Derin bir tencere içine ilk olarak küp küp doğranmış soğanları ardından da kıymayı ekleyip zeytinyağında kavurun.
2 Üzerine küp küp doğradığınız biberleri ekledikten sonra beş dakika da bu şekilde pişirin.
3 İnce kıydığınız sarımsağı ekleyin. Ardından domates salçası ile iyice harmanlayın.
4 Bu sırada karışıma bir adet kesme şeker koymalısınız. Güzel bir karışım elde ettikten sonra ağız tadınıza göre baharatları ilave edin.
5 Yazdan hazırladığınız küp küp doğranmış domates kavanozunu ikiye ayırın. Yarısını blenderdan geçirin. Kalan kısmıyla beraber karışıma ekleyin. Üzerine tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bir bardak sıcak suyu yavaş yavaş karıştırın.
6 Haşlanmış Meksika fasulyesi ve mısırı da sudan geçirdikten sonra ekleyin. Karışım hafif suyunu çekince, ocaktan alın ve 5-10 dakika dinlendirin.
7 Üzerine arzu ederseniz rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış avokado, yeşillikler özellikle kişniş, ince doğranmış taze soğan ve ekşi krema ile servis edebilirsiniz.
8 Taco lavaşlarını hazırlamak için 180 derece önceden ısınmış fırının teline dizin. Bir tele, bir lavaş ortadan sarkacak şekilde yerleştirmelisiniz.
9 Üzerine eritilmiş tereyağını fırçayla sürün. Üzeri kızarınca aynı zamanda lavaşlar hafif sertleşecek, fırından alın ve içine hazırladığınız kıymalı karışımı kaşık yardımıyla doldurun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil