Churros tarifi nasıl yapılır?

İspanyol mutfağının en lezzetli tatlılarından churros tarçın ve şekerleme ile bütünlenen hamur tatlısıdır. Kızartılarak yapılan churros çikolata ve süt reçeli sosuna batırılarak servis edilir. İspanya ülkesine ait churros nasıl yapılır? Tüm püf noktaları ve evde adım adım churros yapılışı...

4 kişilik
30 dakika
10 dakika
200 kalori

Churros için gerekli malzemeler

  • Malzemeler
  • 140 gr un
  • 250 mm su
  • 60 gr tereyağı
  • 10 gr şeker
  • 1 tutam tuz
  • 2 yumurta

Üzeri için

  • Toz şeker
  • Tarçın
1 Su, şeker, tuz ve tereyağını tencereye alın.
2 Su kaynayana kadar malzemeleri ısıtın.
3 Su kaynamaya başladıktan sonra altı açıkken içerisine tek seferde unu ilave edin ve spatula yardımıyla karıştırın.
4 Bu işleme tencerenin dibinde ince bir tabaka oluşana kadar devam edin.
5 Yumuşak bir hamur kıvamı elde etmeniz gerekiyor.
6 Ardından ateşi kapatın ve başka bir kaba alarak soğumaya bırakın.
7 Soğuyan hamura yumurtaları teker teker kırdıktan sonra el mikseriyle çırpın.
8 Homojen bir kıvama gelen hamuru sıkma torbasına alın ve kızgın yağda istenilen uzunlukta kızartın.
9 Rengi koyulaşana kadar yağda hamuru çevirin.
10 Yağdan aldıktan sonra tarçınlı şeker karışımına bulayıp istenilen sos ile servis edebilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil