Çikolatalı irmik tatlısı

Çikolatalı irmik tatlısı tarifi

Malzemeler:
1 litre süt
Yarım çay bardağı portakal suyu
10 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
10 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
80 gr bitter çikolata
1 çay bardağı krema
Rendelenmiş portakal kabuğu

Hazırlanışı:
Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil