Çikolatalı yumuşak bisküvi

Çikolatalı yumuşak bisküvi tarifi

Malzemeler:
2 yumurta
75 g toz şeker
2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 tepeleme yemek kaşığı kek unu
200 ml sütlü çikolata
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Krema için
100 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Fındık aroması
2 yemek kaşığı toz fındık
2 yemek kaşığı toz badem

Hazırlanışı:
Yumurtaları mikserle 3 dakika çırpın. Şekeri azar azar ilave ederek krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edin. Un, nişasta ve kek ununu harmanlayın ve eleyerek karışıma ekleyin. Hamuru yağladığınız pankek kalıplarına 1 yemek kaşığı kadar paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 7-10 dakika pişirin. Malzeme bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Fındık, badem, fındık aroması ve şeker ekleyip karıştırın. Soğuyan bisküvilerin düz taraflarının ortasına işaret parmağınızla bastırın ve boşluğa çay kaşığı ile krema doldurun. Üzerine eritilmiş çikolata sürüp donuncaya kadar bekletin. Diğer yüzüne pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil