Danilo Şef’in nefis tarifi: Raviolone nasıl yapılır?

Masterchef yarışmasının sevilen şeflerinden Danilo Şef'in imza tabağı Raviolone yarışma gününden sonra oldukça merak edildi. Biz de sizler için Danilo Şef'in nefis tarifi Raviolone'yi hazırladık...

4 kişilik
20 dakika
10 dakika
455 kalori

Hamuru için:

  • Semolina
  • un
  • yumurta sarısı

İçi için:

  • Yumurta sarısı
  • Ricotta
  • Ispanak
  • Kale otu
  • Muskat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Soğan
  • Sarımsak Limon

Beşamel sos için:

  • Tereyağ
  • Un
  • Süt
  • Muskat cevizi
  • Parmesan

Crumbel için:

  • Un
  • tereyağ
  • sarımsak

Kırmızı yağ için:

  • Füme kırmızı toz biber
  • Ayçiçek yağı

Üzeri için:

  • Trüf mantarı
1 Semolina unu, beyaz un ve yumurta sarısı ile ravioli hamuru yapılır.
2 İçi için; soğa, sarımsak, kale otu, ıspanak, tuz, karabiber ve limon kabuğu rendesi güzelce kavrulur, soğutulur. Soğuduktan sonra ricotta peyniri ilave edilir ve güzelce karıştırılır.
3 Başka bir tencerede un ve tereyağ kavrulur, süt eklenerek beşamel kıvamı yakalanır. İçerisine muskat cevizi rendesi ve parmesan peyniri eklenir.
4 Crumbel için ise başka bir tavada un, tereyağ, sarımsak kavrularak hazırlanır.
5 Ravioli hamuru ince açılır, içerisine yuvarlak ve içi boş olacak şekilde kavurduğumuz otlar koyulur. Ortasına ise sadece bir adet yumurta sarısı koyulur. Üst kısmına da hamur yerleştirilir ve güzelce yuvarlak bir şekilde kesilir. Daha sonra suda haşlanır ve hemen bir tabağa çıkartılır. Üzerine yaptığımız beşamel sos, crumble ve tereyağlı kırmızı sosumuz verilir ve servise sunulur.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi