Dumpling tarifi nasıl yapılır?

Genelde Çin mantısı olarak bilinen dumpling tarifinde incecik hamur ile soya sonunun birleşmesi lezzetli bir mantı ortaya çıkarıyor. Bol et veya sebzeyle hazırlanan harç içi ile tadını seveceksiniz. Peki, Dumpling nasıl yapılır? İşte Dumpling tarifi için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

2 kişilik
20 dakika
20 dakika
40 kalori

Hamuru için

  • 110 ml su
  • 210 gr un
  • 1 çimdik tuz

Harç için

  • 250 gr kıyma
  • 1 dal yeşil soğan
  • ince doğranmış
  • 1 adet soğan
  • ince doğranış
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • 1 çay kaşığı zencefil rendesi
  • ½ adet havuç
  • küçük küp doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • rendelenmiş
  • Tuz
  • Karabiber
1 Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır.
2 Harç için malzemeler hazırlanır, dilimlenir ve bir kap içerisinde bir araya getirilir.
3 Hamur açılır ve eşit boyutlarda yuvarlaklar kesilir.
4 Harç koyulur ve yarım ay şeklinde kapatılır.
5 Tavaya az bir miktar yağ koyulur.
6 Tek tarafları kızartılır ve su eklenir, kapakları kapatılır ve pişmeye bırakılır.
7 Soya sos ile birlikte servis edilir. Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

İsteğe göre haşlanabilir, kızartılabilir ya da karışık şekilde tüketilebilir.
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Doğa Rutkay, Urla hayatını anlattı