Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi

Yılbaşı için güzel bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri ekonomik bir yılbaşı menüsü öneriyor. İşte ekonomik yılbaşı menüsü için 4 tarif

Yılbaşı, mutlulukla lezzetli sofralar etrafında toplanıp, ailecek yeni yılı karşılama zamanı. Pandemi sebebiyle dışarıya çıkmasak da, evde mükemmel sofraların etrafında buluşabiliriz. Peki bu mükemmel sofraları mükemmel yapan lezzetler neler? Yılbaşı menüsü için fikir arayanlar için 4 farklı tarif önerisi var.  (Bu makalenin ardından  meze tarifleri ve yılbaşı mezeleri sayfalarına da bakabilirsiniz)

Zencefili Balkabağı Çorbası

Gerekli malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 tatlı kaçığı toz zencefil
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı Tuz
  • Zeytinyağı


Yapım Aşamaları 

  • Zeytinyağını tencereye koyup küp küp doğradığımız balkabağı, patates ve havucu ekliyoruz.
  • 2-3 dakika kavurduktan sonra toz zencefilli ekliyoruz. 1-2 dakika sonra kaynamış suyu ekliyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil