Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi

Yılbaşı için güzel bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Altınbaş Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları akademisyenleri ve Şef adayı öğrencileri ekonomik bir yılbaşı menüsü öneriyor. İşte ekonomik yılbaşı menüsü için 4 tarif

Yılbaşı, mutlulukla lezzetli sofralar etrafında toplanıp, ailecek yeni yılı karşılama zamanı. Pandemi sebebiyle dışarıya çıkmasak da, evde mükemmel sofraların etrafında buluşabiliriz. Peki bu mükemmel sofraları mükemmel yapan lezzetler neler? Yılbaşı menüsü için fikir arayanlar için 4 farklı tarif önerisi var.  (Bu makalenin ardından  meze tarifleri ve yılbaşı mezeleri sayfalarına da bakabilirsiniz)

Zencefili Balkabağı Çorbası

Gerekli malzemeler

  • 500 gram balkabağı
  • 1 tatlı kaçığı toz zencefil
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 litre su
  • 1 tatlı Tuz
  • Zeytinyağı


Yapım Aşamaları 

  • Zeytinyağını tencereye koyup küp küp doğradığımız balkabağı, patates ve havucu ekliyoruz.
  • 2-3 dakika kavurduktan sonra toz zencefilli ekliyoruz. 1-2 dakika sonra kaynamış suyu ekliyoruz ve yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  • Sebzeler yumuşayınca blendırdan geçiriyoruz ve 5 dakika kadar kısık ateşte kaynatıyoruz ve tuzumuzu ekliyoruz.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı Şef Arda Türkmen'i kızdıran yorum: Dede olacağın yaşta baba oldun