Ekonomik yılbaşı menüsü için 4 farklı tarif önerisi

Kestaneli Tavuk Dolması

Gerekli malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk


İç pilavı için

  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 200 gr Kestane
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber


Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz biber


Yapım aşamaları 

  • Soğanları yemeklik doğrayın.
  • Tereyağını eritin.
  • Doğradığınız soğanları renk alana kadar kavurun. Pirinçleri ilave edin 5-6 dakika kadar kavurun. 
  • Kestane, kuş üzümü, karabiber ve tarçın ekleyin.
  • 2- 3 dakika daha kavurun.
  • Sıcak suyu ilave edin ve tencerenin kapağını kapatarak 8-9 dakika kadar kısık ateşte demleyin.
  • Tereyağı, limon suyu ve toz biberi bir kapta karıştırın ve tavuğu hazırladığınız tereyağlı karışım ile yağlayın.
  • Tavuğun içine hazırladığınız iç pilavı ilave edin.
  • Tavuğun pişerken ayrılmaması için bacaklarını çapraz bir şekilde bağlayın.
  • 180 derecede 45 dakika pişirin.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı Şef Arda Türkmen'i kızdıran yorum: Dede olacağın yaşta baba oldun