Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Ekşi mayalı Ramazan pidesi yapmaya ne dersiniz? Özenerek hazırlanan sofralara bir de ekşi mayalı Ramazan pidesini eklesek afiyetle yenir. Peki, ekşi mayalı Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılış aşamaları...

4 kişilik
15 dakika
30 dakika
120 kalori

Ekşi Mayalı Ramazan Pidesi Tarifi için Gerekli Malzemeler

  • 450 gr un
  • 210 ml su
  • 130 gr ekşi maya
  • 25 gr su+10 gr tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su
  • Çörekotu
  • Susam
1 Un, ekşi maya ve su bir kaba alınarak karıştırılır. Yoğurulur duruma göre su eklemesi yapılabilir. Üzeri kapatılarak 1 saat kadar dinlendirilir.
2 Ardından tuzlu su eklenerek yoğurulmaya devam edilir.
3 45 dakika aralıklarla hamur dörde katlanır. Bu işleme 3-4 defa devam edilir.
4 Katlama işlemi sonrasında şekil verilir üzeri kapatılarak 2-3 saat dinlendirilir. Pide şekli verilir.
5 Yumurta sarısı ve su karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
6 Susam ve çörekotu serpilir.
7 210 derece önceden ısınmış fırında kontrollü bir şekilde pişirilir.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi