Elmalı crumble

Elmalı crumble tarifi

Malzemeler:
Hamuru için
30 g yulaf
45 g tam buğday unu
1 çay kaşığı tuz
50 g Hindistan cevizi yağı
25 g Hindistan cevizi şekeri
İç dolgusu için
2-3 adet elma
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri
50 g pikan cevizi
1/2 çay kaşığı tarçın
Bir tutam tuz, karanfil ve muskat

Hazırlanışı:
Hamurun tüm malzemesini mutfak robotunda karıştırın. İç dolgusu için önce elmaları ince ince dilimleyin. Üzerine diğer dolgu malzemelerini ekleyip karıştırın. 20 santimetre çapında yuvarlak tart kalıbına önce iç dolgu malzemesini, üzerine de hamuru yayın. 180 derece fırında 45 dakika pişirin.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi