Elmalı tarçınlı çıtır

Malzemeler
1 adet yufka
5-6 adet kırmızı elma
100 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı terayağı

Hazırlanışı

Elmaları soyun, rendeleyin şeker ve terayağı ile 5 dakika pişirin, tarçın ilave edin. Karışımı yufkanın yarısına sürün, yufkayı katlayın ve hamur keseceği ile şeritler halinde keserek yağlanmış fırın tepsisine dizin.175 dereceye ayarlanmış fırında15-20 dakika pişirin.

Püf noktası: Fırından çıktıklarında yumuşak olmalarına rağmen dışarıda bekleyince çıtırlaşırlar. Aynı gün tüketilmez ve yumuşarlarsa tekrar fırınlayarak çıtır hale getirebilirsiniz. Çıtırları kahvaltıda, çay saatinde, hatta dondurma ile tatlı olarak servis edebilirsiniz. Pul biber, kekik, ezilmiş sarımsak ilave ederek zeytin ezmesi ile zeytinli çıtırlar da hazırlayabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil