Ev yapımı zencefilli limonata

Ev yapımı zencefilli limonata tarifi

Malzemeler:
7 adet limon
50 g şeker
3 litre su
2 dilim taze zencefil

Hazırlanışı:
Limonları çok iyi yıkayın. Kabuklarını soyup bir kapta biriktirin. Soyduğunuz limonları sıkıp, suyunu derince bir kaba ya da büyük bir kavanoza koyun. Limon kabuklarını mutfak robotunda şekerle birlikte iyice karışıncaya kadar çekin. Sonrasında üzerine bir bardak su ekleyip tekrar karıştırın. Böylece kabuklar tüm aromasını suya verecek. Limon suyunun bulunduğu kaba, şekerle karıştırdığınız kabukları ve suyu koyun. Zencefilleri de minik parçalar halinde doğrayıp bu karışıma atın. Buzdolabında yarım gün bekledikten sonra süzüp servis edebilirsiniz.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı