Fatih sarması nasıl yapılır? Fatih sarması tarifi

Fatih Sarması tatlısı, özellikle Ramazan aylarında sofralarda yer alan yöresel tatlardan biri olarak biliniyor. Keki ve şerbetinin kıvamı tuttuğunda Fatih sarması çok lezzetli bir tatlı tarifi oluyor. İşte püf noktaları ile fatih sarması tarifi...

Tarifi zahmetli olsa da bir o kadar da lezzetli olan Fatih sarması, geçmişten günümüze kadar gelen önemli lezzetler arasında yer alıyor.  Özellikle Ramazan aylarında çok fazla tercih ediliyor. İşte  ağızlarda harika bir tat bırakan Fatih sarması tarifi ve malzemeleri..

10 kişilik
20 dakika
25 dakika
220 kalori

Fatih Sarması Tarifi için Malzemeler (Kek için;)

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 20 ml sıvı yağ
  • 2 su bardağı un

Arası için;

  • Kayısı marmelatı
  • Ceviz

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
1 Keki için; yumurta ve şeker kabarana kadar çırpılır.
2 Sıvıyağ eklenir. Un ve kabartma tozu elenerek ilave edilir, söndürmeden spatula yardımı ile karıştırılır.
3 Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve kek harcı dökülür.
4 180 derecede 15-20 dakika pişirilir.
5 Şerbeti için şeker ve su tencereye alınır. Kaynatılır.
6 Limon suyu eklenir ve soğumaya bırakılır.
7 Kek fırından çıkınca içerisine kayısı marmeladı ve ceviz dökün.
8 Ardından rulo şeklinde sarın.
9 Soğuk şerbet gezdirin. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil