Fırında kuzu kafes

Davet sofralarınız için!

Malzemeler
1 kemikli kuzu pirzola (bütün)
1 su bardağı kıyılmış maydanoz
2 diş sarımsak
2/3 su bardağı ekmek kırıntısı
2 yemek kaşığı limon kabuğu
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Tane karabiber
Tereyağı
Sosu için
1 küçük demet taze nane
1 küçük boy soğanı
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı sirke

Hazırlanışı:
Kuzu pirzolayı pişirme kabına alın. 200 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Sarımsak ve maydanozu kıyın. Ekmek kırıntısı ve limon kabuğuyla karıştırın. Karışımı fırından çıkardığınız kuzu kafesinin üzerine yayın. Tereyağını kuzu eti sıcakken üzerine ekleyerek 15 dakika daha pişirin. Sosu hazırlamak için bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırıp kuzu kafesi pişene kadar buzdolabında bekletin. Pişen kafesin üzerine gelişi güzel dökerek servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil