Fırında mantar tarifi nasıl yapılır?

Mantar tarifi sevilen lezzetler arasında. Peki, fırında mantar tarifi nasıl yapılır? İşte Elele arşivinden Elif Edes Tapan tarafından hazırlanan fırında mantar tarifi, gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

4 kişilik
30 dakika
15 dakika
34 kalori

Fırında mantar için malzemeler;

  • 30-40 adet orta boy kültür mantarı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Pul biber
  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • Limon rendesi
  • Taze kekik
1 Mantarları ovarak yıkayın, iyice kurulayın.
2 20 adet mantarın kafasını zarar vermeden ayırın.
3 Mantar sapları ve diğer mantarları ufak ufak doğrayın.
4 Ezilmiş sarımsak ile zeytinyağında sularını salıp çekene kadar soteleyin.
5 Maydanoz, tuz, pul biber ilave edin.
6 Karışımı ayrılmış mantar kafalarının içine koyun, parmesan serpin.
7 190 derece ısıtılmış fırında peynir kızarana kadar pişirin.
8 Servis yaparken limon rendesi ve taze kekik serpin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil