Galetta nasıl yapılır? Domatesli galetta tarifi

İncecik hamur ile pestonun peynirle ve domatesle birleşmesi damakta mükemmel bir tat bırakıyor. Galetta Fransız kökenli bir lezzet... Domatesli galetta tarifini Elele okurları için Betül Tunç hazırladı.. Domatesli galetta nasıl yapılır diyorsanız işte adım adım lezzetli tarifi...

Sosyal medyada @turkuazkitchen hesabı ile tanınan Betül Tunç'dan çay saatleriniz için domatesli galetta tarifi ile karşınızdayız.

Domatesli galette nedir?

Turta biçimde olan mevsiminde toplanmış domatesle ve peynirle harmanlanan rustik bir hamurun birleşmesiyle ortaya çıkan lezzet..

6 kişilik
30 dakika
30 dakika
192 kalori

Hamuru için gerekli malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 110 gr soğuk tereyağı
  • 60 ml soğuk su
  • Tuz
  • 1/2 çay kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)

Pesto sos için gerekli malzemeler

  • 5-6 dal taze fesleğen
  • 1/2 çay bardağı parmesan veya eski kaşar rendesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için gerekli malzemeler

  • 100 gr krem peynir
  • 100 gr beyaz peynir
  • 100 gr kaşar peynir rendesi
  • 4-5 adet domates
1 Öncelikle bir karıştırma kabına unu alın ve üzerine soğuk tereyağını hızla rendeleyin.
2 Üzerine yumurta, tuz ve toz şekeri ekleyin.
3 Son olarak soğuk suyu da ilave edin ve tereyağını eritmeden yalnızca tüm malzemeler birleşinceye kadar hızlı bir şekilde yoğurun.
4 Daha sonra hazır olan hamuru bir streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık yarım saat bekletin.
5 Hamur dinlenirken, kullanacağınız domatesleri kesip bir süzgece alın ve fazla suyunu akıtın.
6 Ayrı bir yerde derin bir kaba fesleğen, parmesan ve yağı alın ve sos haline gelene kadar blendar’dan geçirin.
7 Ayrı bir kasede üzeri için gerekli olan peynirleri birleştirin.
8 Buzdolabından aldığınız hamuru iki yağlı kağıt arasına alın ve merdane yardımıyla açın.
9 Üstte kalan yağlı kağıdı kaldırın ve üzerine hamurun kenarlarında 1-2 parmak bırakarak hazırladığınız pesto sosu sürün ve üzerine peynir karışımını yayın.
10 En son üzerine domates dilimlerini aralıksız dizin ve sossuz bıraktığınız 1-2 parmaklık hamurlu kısmı domateslerin üzerine kapatın.
11 Dilerseniz kenarlarına yumurta sarısı sürebilir, üzerine susam, parmesan veya ay çekirdeği içi serpiştirebilirsiniz.
12 200 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
13 Fırından aldığınız galettanızı ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil