Gavurdağı salatası nasıl yapılır? Hem hafif hem lezzetli gavurdağı salatası tarifi

Gaziantep yöresine ait bir salata olan Gavurdağı salatası, genellikle mezeler arasında veya ana yemeklerin yanında sıklıkla tercih ediliyor. Peki gavurdağı salatası nasıl yapılır Lezzet mutfak şefi Başak Öngel Demirkale yedikçe iştah açan gavurdağı salatası tarifi veriyor...

4 kişilik
20 dakika
5 dakika
113 kalori

Gavurdağı Salatası Tarifi için Malzemeler

  • Zeytinyağı
  • Nar Ekşisi
  • Tuz
  • Sumak
  • 1 adet biber
  • ½ adet soğan
  • ½ su bardağı ceviz
  • ½ demet maydanoz
  • 1 adet salatalık
  • 2 adet domates
1 Domateslerin kabuğunu soyarak, salatalıkları ise tercihen kabuklarını soymadan küçük küpler halinde doğrayın.
2 Biber ve maydanozları ince ince kıyın ve domateslerin üzerine ekleyin.
3 Kuru soğanı küp küp doğrayın ve tuzla ovalayın.
4 Soğanın suyunu sıkın ve salataya ekleyin. Cevizleri ince ince kıyın ve üzerine ilave edin.
5 Sos için; zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuzu küçük bir kapta iyice çırptıktan sonra salata kasesine aktarın.
6 Tüm malzemeleri karıştırın ve servis tabağına aktarın. Afiyet olsun.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi