Gebelikte kahve tüketimine dikkat!

Kahveye düşkünseniz, en azından hamilelik dönemi boyunca bu alışkanlığınızdan uzak durmanızda büyük fayda var! Çünkü gebelikte 2 fincandan fazla kahve, bebekte kan kanseri riskini artırabiliyor.

Günde 2 fincandan fazla kahve içen gebelerin bebeklerinin kan kanserine yakalanma riskinin artabileceği belirlendi.

Bilim adamları, 20'nin üzerinde araştırmanın sonuçlarını inceledi ve gebelikte 2 fincandan fazla kahve tüketen anne adaylarının bebeklerinde kan kanseri riskinin yüzde 60'tan fazla olduğunu gördü. Araştırma, günde 4 fincan ya da daha fazla kahve tüketenlerin bebeklerinde ise riskin yüzde 72'ye kadar çıktığını ortaya koydu.

Gebelere kahve tüketiminin günde 2 fincanla sınırlandırma önerisinde bulunan bilim adamları, kafeinin fetüsün DNA'sını değiştirdiğini ve hücrelerin tümörlerin oluşumuna daha meyilli hale getirdiğini düşünüyor.

Araştırmanın sonuçları "American Journal of Obstetrics and Gynaecology" dergisinde yayımlandı.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil