Geleceğin meslekleri 2023: 5 yılda en hızla büyüyecek ve gerileyecek 10 meslek

Dünya Ekonomik Forumu'nun Mesleklerin Geleceği'ne ilişkin 2023 raporuna göre önümüzdeki 5 yıl içinde 14 milyon işin yok olacağı konusunda uyarıyor. Peki, rapora göre geleceğin meslekleri neler? İşte 5 yılda en hızla büyüyecek ve gerileyecek 10 meslek...

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) son raporuna göre daha fazla şirketin yapay zeka (AI) teknolojilerini benimsemesi ve küresel ekonominin kötüleşmesi nedeniyle önümüzdeki beş yıl içinde iş piyasasında büyük çalkantılar yaşanabilir.

83 MİLYON KİŞİLİK İŞ ORTADAN KALKACAK

Pazar günü yayınlanan raporda, yapay zeka ile ekonomik ve sosyal koşulların 83 milyon iş kaybına yol açmasının beklendiği ve 2027 yılına kadar yalnızca 69 milyon iş yaratılacağı belirtiliyor. Bu, mevcut istihdamın %2'sini temsil eden 14 milyon net iş kaybına yol açacaktır.

Rapor, çalışanların neredeyse dörtte birinin, özellikle yeni teknolojilerin ortaya çıkması nedeniyle iş değiştireceğini öngörüyor.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil