Goji berry ve çikolata kremalı tart

Çay saatiniz için lezzetli bir öneri...

Tart hamuru için
175 gr un
1/4 su bardağı kakao
Yarım su bardağı pudra şekeri
1/4 çay kaşığı tuz
125 gr soğuk tereyağı
1 yumurta sarısı
İç harcı için
330 gr bitter çikolata
Kurutulmuş goji berry
1+1/4 su bardağı krema

Hazırlanışı:
Soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Un, kakao, pudra şekeri ve tuzu büyük bir cam kaseye alın ve karıştırın. Soğuk tereyağı parçalarını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar çatalla karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayıp 20 dakika boyunca ısıtın. 23 cm çapında tart kalıbının içini yağlayın. Hamuru 26 cm çapında açıp içi yağlanmış tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. üzerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin. Sıcak fırında 25 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatı tart hamurunun üzerinden alın. Hamuru 8 dakika daha pişirin. Hamuru fırından alıp soğutun. Tartın iç harcı için çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırın. Bir cam kase içine alın. Kremayı tencerede ısıtın. Sıcak kremayı çikolata parçalarının üzerine ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın. Tart hamurunun içine çikolatayı doldurun. çikolata ılındıktan sonra buzdolabından soğutun. Üzerine kurutulmuş goji berry’leri serpip servis yapın.

* Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil