Gravy sos tarifi nasıl yapılır? Püf noktalarıyla gravy sos

Yemeklerinizin yanında genelde sos tercih edenlerdenseniz gravy sos tarifimize bir göz atmalısınız. Et ile mükemmel bir ahenk sağlayan gravy sos tarifimiz Gizem Güzey tarafından reçetelenerek hazırlandı. Gravy sos nasıl yapılır diyorsanız işte pratik tarif:

6 kişilik
5 dakika
20 dakika
80 kalori

Gravy Sos Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 adet soğan
  • Tuz

GRAVY SOS HAKKINDA

Gravy sos İngiliz mutfağının en vazgeçilmez sosları arasında. Kelimenin Fransızca gravé kelimesinden geldiği değerlendirilir. 
1 Soğanı tereyağında kavurun.
2 Soğan pembeleşince unu ekleyip kavurmaya devam edin. Unun kokusu çıkınca tavuk ve et suyunu ilave edin.
3 Tuz ve karabiberi ekleyin.
4 Sos kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Sosta topaklar kalırsa doğrudan tavada bir çubuk blender ile karıştırın veya bir süzgeçten geçirin.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi