Gül reçeli tarifi nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarınızda reçeli eksik etmiyorsanız o zaman bu gül reçelini de denemelisiniz. Hem yapımı kolay hem de bir o kadar lezzetli olan gül reçelini afiyetle yiyeceksiniz. Peki gül reçeli nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

2 kişilik
10 dakika
30 dakika
80 kalori

Gül reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • 300 gram gül yaprağı (reçellik gül)
  • 7 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı şeker
  • ½ limon suyu
1 Gül yaprakları ayıklanır, yıkanır ve kurutulur.
2 Şeker ile birleştirilerek bir gece bekletilir.
3 Ertesi gün su eklenerek kaynatılmaya başlanır. Kaynayan reçele limon suyu eklenir ve 15 dakika sonra kapatılır.
4 Soğuduktan sonra servis edilir.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil