Güneşten korunmanın yolları

Yaz tatili planlarının yapıldığı bu dönemde, güneşin zararlı ışınlarından korunmak için ürün seçerken dikkat etmemiz gereken noktalar.

Güneş ürünü seçerken...

• Ürünün UVA-UVB, hatta UVA1 filtresi olması öneriliyor. Ayrıca ürün seçiminde güneşe duyarlılık (DFT) de önem taşıyor. DFT’i I ve II olan bireylerde 30 faktör üstü ürünleri kullanmak daha doğru. Güneşe hassasiyet gerektiren durumlarda veya genetik hastalıklarda ise 50+ faktörlü ürünler gerekiyor.

• Yağlı ciltlerde su bazlı, kuru ciltlerde ise yağ bazlı ürünler tercih edilmeli.

• Sadece yüzünüzü değil, ellerinizi de korumanız gerektiğini unutmayın. Özellikle yaz aylarında kullanacağınız el kremlerinde en az 8 koruma faktörlü ürünleri tercih etmelisiniz, çünkü ellerde oluşacak güneş hasarlarını gidermek çok zor ve sabır gerektiren bir tedavi süreci gerektiriyor.

Güneş ürünleri fotoğraf galerisi için TIKLAYINIZ

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil