Hafta sonuna özel tatlı ve tuzlu atıştırmalık tarifleri

Banoffe tart

Malzemeler

225 gr sade bisküvi

150 gr tereyağı, eritilmiş

397 gr hazır karamel sosu

3 küçük muz, dilimlenmiş

300ml krema

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 kare bitter çikolata (isteğe bağlı)

Aşama 1

Sade bisküvileri ya tahta kaşıkla elle ya da mutfak robotunda ince kırıntılar elde edene kadar ufalayın, bir kâseye koyun. Ufalanmış bisküvileri eritilmiş tereyağı ile karıştırın. Karışımı bir tart kalıbına dökün ve tenekeyi kenarları dahil olmak üzere düz bir tabaka haline gelene kadar yayın. Yüzeyi pürüzsüzleştirmek kaşığın arkasını kullanabilirsiniz. Hamuru 1 saat buzdolabında bekletin.

Aşama 2

Karamel sosunu bisküvi tabanının dibine kaşıkla koyun, eşit şekilde yayın. Doğranmış muzu da tabana dizin. Tekrardan buzdolabına koyun.

Aşama 3

Kremayı pudra şekeri ile kabarana ve koyulaşana kadar çırpın. Pastayı buzdolabından çıkarın ve çırpılmış kremayı muzların üzerine kaşıkla koyun. İsterseniz bitter çikolatayı kremanın üzerine rendeleyin ve servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil