Harira çorbası

Harira çorbası tarifi

Malzemeler:
150 g dana ve kuzu kuşbaşı
30 g tereyağı
1 soğan
1 havuç
1 kabak
1 patates
1 domates
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 yemek kaşığı domates salçası
1 avuç dolusu haşlanmış nohut
Yarım su bardağı kırmızı mercimek (Suda bekletilmiş )
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Bir tencereye eti alın ve suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin. Baharatları ekleyip karıştırın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkartıp küp doğrayın. Tencereye ekleyerek sotelemeye devam edin. Sebzeleri küçük küpler halinde doğrayarak ekleyin. Mercimekleri yıkayıp süzün ve nohutla birlikte tencereye ilave edin. Su ekleyip, tuz ve karabiberle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp et ve sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! Lina İsminin Anlamı Nedir?