Havuçlu zencefil çorbası

Havuçlu zencefil çorbası tarifi

• 1 yemek kaşığı kanola yağı
• 1 soğan
• 1 yemek kaşığı iri rendelenmiş zencefil
• 2 diş sarımsak
• Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
• 5 su bardağı sebze suyu
• 2 havuç
• 400 g haşlanmış kuru fasulye
Üzeri için:
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 çay kaşığı aspir
• İri kırılmış badem

Hazırlanışı:
Kanola yağını bir tencereye alıp ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, rendelenmiş zencefil ve ezilmiş sarımsakları ekleyip 5 dakika soteleyin. Rendelenmiş muskat cevizini ekleyip 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Sebze suyu, küp doğradığınız havuç ve haşlanmış fasulyeyi ekleyip 20-25 dakika pişirin. Karışımı blenderdan geçirin ve ocaktan alın. Zeytinyağını bir sos tavasında ısıtın. Aspiri ilave edip karıştırın. Çorbayı servis kaselerine paylaştırıp üzerini iri kırılmış badem ile süsleyerek servis yapın.

*Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil