İftar sofralarının vazgeçilmezi: 6 farklı pilav tarifi

Tane tane yapılmış bir pilav, diğer yemekleri kolaylıkla geri planda bırakabilir. Bu akşam, pilava farklı bir yorum getirmek isterseniz, dünya mutfağından seçilmiş, bu çok özel 6 pilav tarifi sizin için hazırlandı.

Hellimli ve karnabaharlı pilav

Malzemeler

1 küçük başlı karnabahar (500 gr), orta boy ve bölünmüş

150 gr bebek ıspanak

1 yemek kaşığı sıvı yağı

1 kırmızı soğan, dilimlenmiş

120 gr hellim, küpler halinde kesilmiş

1 diş ezilmiş sarımsak

1 adet ince rendelenmiş başparmak büyüklüğünde zencefil

1 çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal

1 yemek kaşığı orta boy köri tozu

150 g basmati pirinci

1 kırmızı biber, ince dilimlenmiş

Aşama 1

Büyük bir kapta tuzlu su ile karnabaharı yüksek ateşte 5 dakika pişirin ve son 2 dakika ıspanağı ekleyin. Suyu boşaltın ve bir kenara koyun.

Aşama 2

Yağı büyük bir tavada ısıtın ve soğanı orta ateşte 5 dakika kadar kavurun. Hellimi ekleyin, 5 dakika daha pişirin, ardından sarımsak, zencefil, zerdeçal ve köri tozunu ekleyin ve 1 dakika daha pişirin. Her şeyi tencereye alın, pirinç, karnabahar ve ıspanağı karıştırın, biraz kuru görünüyorsa 1 çorba kaşığı su ekleyin. Pilav tüm suyu çekene kadar pişirin. Acı biberle istediğiniz baharatları ekleyin ve sıcakken servis edin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil