İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif

Zeytinyağlı nohut

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet doğranmış soğan

½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın, kişniş ve kimyon

2 büyük kabak, parçalar halinde kesilmiş

2 doğranmış domates

400 gr haşlanmış nohut, durulanmış ve süzülmüş

4 yemek kaşığı kuru üzüm

425ml sebze suyu

300 gr bezelye

Servis etmek için doğranmış kişniş

Aşama 1

Yağı bir tavada ısıtın, ardından soğanları yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Baharatları karıştırın. Kabakları, domatesleri, nohutları, kuru üzümleri ve sebze suyunu ilave edip kaynatın.

Aşama 2

Bezelyeyi karıştırın ve 5 – 10 dakika daha pişirin. Soğumasını bekleyin, servis etmek için kişniş serpin.

Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! MasterChef Esra Tokelli evinin kapılarını ilk kez açtı Uzak Şehir 22. bölümden ilk kareler yayınlandı Yengeç burcu olan ünlüler kimler? Yengeç burcu 30 ünlü