İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif

Zeytinyağlı nohut

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet doğranmış soğan

½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın, kişniş ve kimyon

2 büyük kabak, parçalar halinde kesilmiş

2 doğranmış domates

400 gr haşlanmış nohut, durulanmış ve süzülmüş

4 yemek kaşığı kuru üzüm

425ml sebze suyu

300 gr bezelye

Servis etmek için doğranmış kişniş

Aşama 1

Yağı bir tavada ısıtın, ardından soğanları yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Baharatları karıştırın. Kabakları, domatesleri, nohutları, kuru üzümleri ve sebze suyunu ilave edip kaynatın.

Aşama 2

Bezelyeyi karıştırın ve 5 – 10 dakika daha pişirin. Soğumasını bekleyin, servis etmek için kişniş serpin.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı Şef Arda Türkmen'i kızdıran yorum: Dede olacağın yaşta baba oldun