İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif

Zeytinyağlı nohut

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet doğranmış soğan

½ çay kaşığı öğütülmüş tarçın, kişniş ve kimyon

2 büyük kabak, parçalar halinde kesilmiş

2 doğranmış domates

400 gr haşlanmış nohut, durulanmış ve süzülmüş

4 yemek kaşığı kuru üzüm

425ml sebze suyu

300 gr bezelye

Servis etmek için doğranmış kişniş

Aşama 1

Yağı bir tavada ısıtın, ardından soğanları yumuşayana kadar 5 dakika kavurun. Baharatları karıştırın. Kabakları, domatesleri, nohutları, kuru üzümleri ve sebze suyunu ilave edip kaynatın.

Aşama 2

Bezelyeyi karıştırın ve 5 – 10 dakika daha pişirin. Soğumasını bekleyin, servis etmek için kişniş serpin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil