İrmik topları

Lezzetli bir öneri

Malzemeler
3 su bardağı süt
8 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti
Üzeri için
1 paket kakaolu bisküvi
24 fındık

Hazırlanışı:
Süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. Toz kremşantiyi tencereye ilave ederek iyice karıştırın. Eli yakmayacak bir sıcaklığa gelinceye kadar ara sıra karıştırarak soğutun. Bisküvileri rondodan geçirip bir tabağa alın. Hazırladığınız şantili irmikten 1 yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın ve bisküviye bulayıp elinizde top haline getirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Ortalarına birer fındık koyup servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı