Ispanaklı ve parmesanlı fırında makarna

Ispanaklı ve parmesanlı fırında makarna tarifi

Malzemeler:
250 gr pipette (bukle makarna)
50 gr tereyağı
50 gr un
500 ml süt
150 gr doğranmış ıspanak
200 gr rendelenmiş parmesan veya ricotta peyniri
Tuz, taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:
Makarnayı bir tencerede paket üzerindeki pişirme süresine göre haşlayın. Bir sos tenceresinde tereyağını eritip ocaktan alın. Unu yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırın. Tekrar kısık ateşe alıp sürekli karıştırarak azar azar süt ekleyin. Puding kıvamına gelince ocaktan alın. Ispanakları tavada zeytinyağında soteleyin. Makarnayı ıspanak, sos ve rendelenmiş parmesan peynirinin yarısıyla harmanlayın. Tuz, karabiber ekleyin. Fırın kabına aktarıp üzerine kalan peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin ve servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil