Izgara somon salatası tarifi nasıl yapılır?

Haftaya hafif bir başlangıç yapmak istenler için Şef Batu Başaran’dan şahane bir öneri.

Prodüksiyon: Selen Tanyeri
Fotoğraf: Nurdan Usta

1 kişilik
150 dakika
30 dakika
291 kalori

Izgara somon salatası için malzemeler

  • 120 gr kılçıkları ve derisi temizlenmiş somon
  • 3 gr tuz
  • 1 gr karabiber
  • 10 gr zeytinyağı
  • 80 gr maskolin
  • 80 gr bebek ıspanak
  • 10 gr kapari
  • 20 gr dilimlenmiş portakal
  • Kırmızı soğan turşusu

Portakal vinegret sosu için

  • 70 gr portakal suyu
  • 200 ml zeytinyağı
  • 5 gr tuz
1 Somonu, tuz, karabiber ve yağ ile marine ettikten sonra önceden ısıtılan ızgara tavasında ya da ızgarada, içi kurumayacak ve suyunu bırakmayacak şekilde pişirin.
2 Ispanak yapraklarını ve maskoliniyi suda yıkayarak temizleyin. Dilimlenmiş portakalları, kapariyi, kırmızı soğan turşusunu, yeşilliklerle ayrı bir kasede buluşturun.
3 Ayrı bir yerde salata sosunun malzemelerini homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın. Ardından salata kasesine yeşilliklerin üzerine sosu ekleyerek iyice harmanlayın.
4 Tüm karışımı servis tabağına aldıktan sonra pişen somonu yanına ekleyebilirsiniz.
5 Kırmızı soğan turşusu yapımı için; 200 gr beyaz sirke, 100 gr şeker, 10 gr tuz, 1 parça yıldız anason ve 2 parça kakuleyi sos tenceresinde kaynatın.
6 300 gr kırmızı soğanı, kabuklarını soyup istediğiniz formda doğrayın. Sirke karışımını bir kavanoza boşaltın ve içine doğranmış soğanları ekleyin.
7 Kavanozun kapağını kapatın ve hemen ardından ters çevirerek 2 saat bekletin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil