Kabak tarator tarifi nasıl yapılır?

Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız Lora Karal’dan hafif bir tarif.

3 kişilik
15 dakika
4 dakika
286 kalori

Kabak tarator için malzemeler;

  • 2 büyük boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 3-4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç dereotu
  • Tuz
  • Sarımsak
1 Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, tavaya zeytinyağı ve kabağı alıp orta ateşte 3-4 dakika kavurun ve ardından da soğumaya bırakın. (Diri seviyorsanız bu süreden daha az kavurabilirsiniz.)
2 Bu işlemin ardından sosu için dereotunu ve cevizi ince ince doğrayın.
3 Aynı kabın içine tuz, sarımsak ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın.
4 Tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sunum yapabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil