Kabak tarator tarifi nasıl yapılır?

Sofralarınıza farklı bir lezzet katmak istiyorsanız Lora Karal’dan hafif bir tarif.

3 kişilik
15 dakika
4 dakika
286 kalori

Kabak tarator için malzemeler;

  • 2 büyük boy kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sosu için;

  • 3-4 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 avuç ceviz
  • 1 avuç dereotu
  • Tuz
  • Sarımsak
1 Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkın, tavaya zeytinyağı ve kabağı alıp orta ateşte 3-4 dakika kavurun ve ardından da soğumaya bırakın. (Diri seviyorsanız bu süreden daha az kavurabilirsiniz.)
2 Bu işlemin ardından sosu için dereotunu ve cevizi ince ince doğrayın.
3 Aynı kabın içine tuz, sarımsak ve süzme yoğurdu ekleyip karıştırın.
4 Tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştırdıktan sonra sunum yapabilirsiniz.
Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! Lina İsminin Anlamı Nedir? Sevgililer Gününde ne yapılır? 30 Sevgililer Günü aktiviteleri