Kamıştan çekme

Malzemeler
1 kg un
5 adet yumurta
2 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı
250 gr sade yağ (tereyağı)

Hazırlanışı
Un, yumurta, tuz, zeytinyağı ve ılık suyu yoğurarak hamur elde edin. Hamuru 1-2 parçaya bölüp bezeleri hazırlayın. Bezeleri nemli bezin altında 10-15 dakika dinlendirin. Nişastalı un dökerek oklava ile incecik yufkalar açın. Açılan yufkaya ceviz içi serpin. Kenarına kalın bir oklava veya kamış koyun. Yufkayı buna sarın. Her iki taraftan ortaya doğru büzdürün ve oklava ya da kamışı çıkarın. Her yufkaya aynı işlemi yapın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine eritilmiş sadeyağı gezdirin. Isıtılmış orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Şurubu hazırlayın. Tatlı fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökün.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil