Kapuska tarifi nasıl yapılır? Kapuska tarifi ve püf noktaları...

Pek çok faydası olan lahananın bu sefer de kapuska tarifiyle birlikteyiz. Dolması, salatası, turşusu yapılan lahananın kapuska hali de oldukça lezzetlidir. Peki, kapuska nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılış aşamalarıyla lezzetli kapuska tarifi...

5 kişilik
35 dakika
30 dakika
120 kalori

Kapuska için gerekli malzemeler

  • 1 adet küçük boy lahana
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • Tuz
1 Lahanayı ince ince kıyın.
2 Tencereye yağı koyun, soğanı da küp küp doğrayıp hafifçe kavurun.
3 Arkasından salçayı ekleyin. Rendelenmiş domatesleri ilave edip hafif kavurun.
4 Doğradığınız lahanayı, biraz tuz ve şeker ilave edip orta ateşte pişirin.
5 20 dakika sonra kırık pirinci de ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
6 Kırmızıbiberle tatlandırıp servis yapın.

PÜF NOKTASI

Yemeği pişirirken içerisine birkaç damla limon sıkabilirsiniz. Sıcak su kullanmanız kapuskanın hızlı pişmesini sağlar
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi