Karalahanalı fırında tavuk but tarifi nasıl yapılır?

Kırmızısından beyazına geniş bir çeşit aralığı olan lahanayı, herkesin seveceği muhteşem tarifler

6 kişilik
15 dakika
45 dakika
290 kalori

Karalahanalı fırında tavuk but için malzemeler;

  • 4 adet tavuk but (baget)
  • 1 demet karalahana
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 ml tavuk suyu
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber
1 Tavuk butlarını tereyağı ve zeytinyağı karışımında renk alacak kadar kızartıp kenara alın.
2 Kerevizi ve havucu çubuk şeklinde doğrayın. Sarımsağı ayıklayın. Karalahanayı irice kıyın.
3 Tavukların kızartıldığı tavada önce karalahanayı 1-2 dakika soteleyin, daha sonra kereviz ve havucu ekleyerek sotelemeye devam edin.
4 Fırına girecek bir kaba önce karalahanayı ve sebzeleri koyun.
5 Üzerlerine tavuk butlarını ve sarımsakları dizin.
6 Tavuk suyunu gezdirin. En son karabiber ve az tuz serpin.
7 180 derece ısıtılmış fırında 30-40 dakika boyunca arada bir kontrol ederek pişirin.
Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Lina İsminin Anlamı Nedir?