Karamelize soğan nasıl yapılır? Adım adım karamelize soğan tarifi

Makarnalarda, mezelerde, et yemeklerinde, sandviçlerde, ev yapımı hamburgerlerde karamelize soğan oldukça sık kullanılıyor. Sizler de bu lezzeti mutfaklarınızda denemek isterseniz adım adım karamelize soğan tarifimize bakabilirsiniz...

Birçok vitamini içerisinde barındıran soğan sotelenip karamel rengini aldığında bambaşka bir lezzete dönüştürüyor.  Et yemeklerinizin yanında veya hamburgerinizin içind kullanabileceğiniz; yapımı da oldukça kolay karamelize soğan tarifi Lezzet mutfak şefi Başak Öngel'den geliyor...

2 kişilik
10 dakika
40 dakika
58 kalori

Karamelize Soğan Tarifi için Malzemeler

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 Soğanları piyazlık şekilde doğrayın.
2 2 kaşık yağ ile birlikte soğanları düşük ateşte pişirmeye başlayın.
3 Yumuşadıktan sonra şeker ilave edin ve düşük ateşte renk alana kadar pişirmeye devam edin.
4 Renk aldıktan sonra isterseniz baharat ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil