Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuklarını çöpe atmak yerine karpuz kabuğundan şahane reçeller pişirilerek değerlendirilebilir. Peki Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda ve kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz karpuz kabuğu reçeli tarifi veriyoruz...

6 kişilik
15 dakika
60 dakika
45 kalori

Karpuz Kabuğu Reçeli için malzemeler

  • 4 dilim karpuz kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 4
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 900 ml su
  • 7 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Karpuz kabuklarını bekletmek için su
1 Karpuz kabuklarını yıkayın ardından iç kısmındaki kırmızı kısım kalmayacak şekilde kesin.
2 Arka yeşil kısmını soyun.
3 Soyduğunuz kabukları küp küp doğrayın.
4 Doğranan kabukları kap içerisine alın ve içerisine karbonat, limon suyu ve su ekleyerek bekletin.
5 1 saat sonra kabukları süzgeçten süzün ve yıkayın.
6 Tencerenin içerisine şeker, su, karanfil, tarçın ve limon kabuğunu alarak kaynatın.
7 Kaynayan şerbete karpuz kabuklarını ilave edin.
8 1 saat kadar kaynatın, karpuz kabukları piştikten sonra reçeliniz olmuş demektir.
9 Reçelinizi dilerseniz kavanozlara alarak konserve yapabilirsiniz.
Utangaç mı ilgisiz mi? Utangaç bir erkeği anlamanın 24 yolu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk!