Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Karpuz kabuğu reçeli tarifi

Karpuz kabuklarını çöpe atmak yerine karpuz kabuğundan şahane reçeller pişirilerek değerlendirilebilir. Peki Karpuz kabuğu reçeli nasıl yapılır? Kahvaltılarınızda, tatlılarınızda ve kurabiyelerinizde kullanabileceğiniz karpuz kabuğu reçeli tarifi veriyoruz...

6 kişilik
15 dakika
60 dakika
45 kalori

Karpuz Kabuğu Reçeli için malzemeler

  • 4 dilim karpuz kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı limon suyu
  • 4
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 900 ml su
  • 7 adet karanfil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Karpuz kabuklarını bekletmek için su
1 Karpuz kabuklarını yıkayın ardından iç kısmındaki kırmızı kısım kalmayacak şekilde kesin.
2 Arka yeşil kısmını soyun.
3 Soyduğunuz kabukları küp küp doğrayın.
4 Doğranan kabukları kap içerisine alın ve içerisine karbonat, limon suyu ve su ekleyerek bekletin.
5 1 saat sonra kabukları süzgeçten süzün ve yıkayın.
6 Tencerenin içerisine şeker, su, karanfil, tarçın ve limon kabuğunu alarak kaynatın.
7 Kaynayan şerbete karpuz kabuklarını ilave edin.
8 1 saat kadar kaynatın, karpuz kabukları piştikten sonra reçeliniz olmuş demektir.
9 Reçelinizi dilerseniz kavanozlara alarak konserve yapabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil