Kartoffelpuffer tarifi nasıl yapılır? (Alman usulü patates mücveri)

Bir Alman usulü patates mücveri olan Kartoffelpuffer Almanya'nın sevilen lezzetlerinden. Patates ve yumurtadan yapılan bu lezzet aslında mücvere benziyor. Kartoffelpuffer tarifi nasıl yapılır? diyorsanız aşağıda yapılış aşamalarını bulabilirsiniz.

Bu geleneksel Alman yemeğinin yapımı çok basittir: patates, yumurta, un ve su, her iki tarafı da pişirilmeden önce kalın bir hamur halinde karıştırılır. Genellikle yahnilerin, ızgara etlerin ve sosislerin tamamlayıcısı olarak servis edilseler de, bu patates krepleri Almanya'da sevilen bir atıştırmalık veya ana yemektir. Kartoffelpuffer'lara geleneksel olarak kremalı elma püresi, meyve konserveleri veya ekşi krema eşlik eder.

3 kişilik
15 dakika
15 dakika
280 kalori

Kartoffelpuffer için gerekli malzemeler

  • 300 gr patates
  • ½ adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat
  • Sıvıyağ

Kartoffelpuffer  Hakkında

Bu Alman patates kreplerinin kökeni bilinmiyor. Geleneksel olarak Almanya'nın tüm bölgelerinde yapıldılar ve 17. yüzyıldan itibaren popüler hale geldiler.
1 Soğan rendelenir, suyu sıkılır ve bir kaba alınır.
2 Patates rendelenir, suyu sıkılır ve aynı kaba alınır.
3 Baharatlar eklenerek karıştırılır.
4 Yumurta eklenir karıştırılır.
5 Tavaya yağ alınır ve patatesler kaşık yardımı ile tavaya alınır.
6 Yağda arkalı önlü kızartılır.
7 Sıcakken servis edilir.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil