Kayısı kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Yaz sofralarını serinleten mevsim meyveleriyle bir başka olan komposto tarifini sizler için hazırladık. Kayısı kompostosu hem kuru meyve hali ile hem de yaş ile yapılabilir. Peki kayısı kompostosu nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

6 kişilik
20 dakika
25 dakika
150 kalori

Kayısı kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 900 gr taze kayısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1.5 litre su
1 Şeker ve su kaynatılır.
2 Ardından iyice yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış kayısı eklenir.
3 Kayısılar yumuşadığında baharatlar eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
4 Süzerek ya da taneli olarak tüketilebilir. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Aynı şekilde kuru kayısı ile tarifi yapabilirsiniz, kuru meyveler daha şekerli olacağı için kuru meyve ile yapacaksınız şeker miktarını azaltabilirsiniz.
Utangaç mı ilgisiz mi? Utangaç bir erkeği anlamanın 24 yolu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk!