Kayısı kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Yaz sofralarını serinleten mevsim meyveleriyle bir başka olan komposto tarifini sizler için hazırladık. Kayısı kompostosu hem kuru meyve hali ile hem de yaş ile yapılabilir. Peki kayısı kompostosu nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

6 kişilik
20 dakika
25 dakika
150 kalori

Kayısı kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 900 gr taze kayısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1.5 litre su
1 Şeker ve su kaynatılır.
2 Ardından iyice yıkanmış ve çekirdeklerinden ayrılmış kayısı eklenir.
3 Kayısılar yumuşadığında baharatlar eklenir ve bir taşım kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
4 Süzerek ya da taneli olarak tüketilebilir. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Aynı şekilde kuru kayısı ile tarifi yapabilirsiniz, kuru meyveler daha şekerli olacağı için kuru meyve ile yapacaksınız şeker miktarını azaltabilirsiniz.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil