Kayısı reçeli nasıl yapılır? Kayısı reçeli tarifi ve gerekli malzemeler...

Kayısı severler buraya! Lezzetli mi lezzetli kahvaltı sofralarınızın baş tacı olmaya aday kayısı reçelini sizler için hazırladık. Tam kıvamında kahvaltınız da tatlı niyetine tüketebileceğiniz kayısı reçeli demir bakımından da oldukça zengin. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler

10 kişilik
20 dakika
30 dakika
183 kalori

Kayısı reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 700 gr şeker
  • 2 diş karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • ½ limon suyu
1 Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dilimleyin.
2 Şeker ilave ederek 1-2 saat bekletin.
3 Sulanan kayısıların içerisine tarçın ve karanfil ekleyerek kaynatın.
4 Kaynadıktan sonra karanfil ve tarçını çıkartın, limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
5 Soğumaya bırakın ve servis edin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil