Kayısı reçeli nasıl yapılır? Tam kıvamında kayısı reçeli tarifi ve adım adım yapılışı

Kayısı severler buraya! Lezzetli mi lezzetli kahvaltı sofralarınızın baş tacı olmaya aday kayısı reçelini sizler için hazırladık. Tam kıvamında kahvaltınız da tüketebileceğiniz kayısı reçeli demir bakımından da oldukça zengin. Peki kayısı reçeli nasıl yapılır? İşte tarifi ve tüm malzemeler

10 kişilik
20 dakika
30 dakika
183 kalori

Kayısı reçeli tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 kg kayısı
  • 700 gr şeker
  • 2 diş karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • ½ limon suyu
1 Kayısıları yıkayın ve çekirdeklerini ayıkladıktan sonra dilimleyin.
2 Şeker ilave ederek 1-2 saat bekletin.
3 Sulanan kayısıların içerisine tarçın ve karanfil ekleyerek kaynatın.
4 Kaynadıktan sonra karanfil ve tarçını çıkartın, limon suyu ekleyerek 5 dakika daha kaynatın.
5 Soğumaya bırakın ve servis edin.
Utangaç mı ilgisiz mi? Utangaç bir erkeği anlamanın 24 yolu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk!