Kaymaklı katmer tarifi nasıl yapılır?

Antep mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden katmeri hazırladık. Sadece 5 dakikada hazırlanan katmer nasıl yapılır? Antep fıstığı ve üzerine kaymakla bütünlenen katmer tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı

2 kişilik
5 dakika
5 dakika
500 kalori

Kaymaklı katmer tarifi için gerekli malzemeler

  • 1
  • 5 su bardağı ılık su
  • ½ tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar (3-4 su bardağı) un
  • 1 paket (250 gr) tereyağı
  • 200 gr kaymak
  • 1
  • 5 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ince çekilmiş Antepfıstığı
1 Ilık suyu ve tuzu uygun bir kaba koyun.
2 Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yoğurun.
3 Üstünü örtün, 20 dakika kadar dinlendirin.
4 Tereyağını orta ateşte eritin, ateşten alın.
5 Kaymağı ilave edin. Hamur işlerinde deneyimli iseniz, orta boy bir elma, değilseniz büyükçe bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun.
6 Unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Bir fırça ile kaymaklı karışımı yufkaların üzerlerine sürün, şekeri ve antepfıstığını serpin.
7 Bohça gibi katlayın. Ortadan biraz harlı ateşte, yapışmaz tavada, yağlamadan kızartın.
8 Mayasız hamur çabuk sertleşeceğinden, soğutmadan servis yapın.

PÜF NOKTASI

Üzerine kaymakla servis edebilirsiniz.
Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Lina İsminin Anlamı Nedir?