Kaymaklı katmer tarifi nasıl yapılır?
Antep mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden katmeri hazırladık. Sadece 5 dakikada hazırlanan katmer nasıl yapılır? Antep fıstığı ve üzerine kaymakla bütünlenen katmer tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı
                         2 kişilik 
                    
                    
                         5 dakika 
                    
                    
                         5 dakika 
                    
                    
                         500 kalori 
                    
                Kaymaklı katmer tarifi için gerekli malzemeler
- 1
 - 5 su bardağı ılık su
 - ½ tatlı kaşığı tuz
 - Alabildiği kadar (3-4 su bardağı) un
 - 1 paket (250 gr) tereyağı
 - 200 gr kaymak
 - 1
 - 5 çay bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı ince çekilmiş Antepfıstığı
 
                        1
                        Ilık suyu ve tuzu uygun bir kaba koyun.
                    
                     
                
                        2
                        Unu yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi kıvamında yoğurun.
                    
                     
                
                        3
                        Üstünü örtün, 20 dakika kadar dinlendirin.
                    
                     
                
                        4
                        Tereyağını orta ateşte eritin, ateşten alın.
                    
                     
                
                        5
                        Kaymağı ilave edin. Hamur işlerinde deneyimli iseniz, orta boy bir elma, değilseniz büyükçe bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturun.
                    
                     
                
                        6
                        Unlu zeminde hazır yufka inceliğinde açın. Bir fırça ile kaymaklı karışımı yufkaların üzerlerine sürün, şekeri ve antepfıstığını serpin.
                    
                     
                
                        7
                        Bohça gibi katlayın. Ortadan biraz harlı ateşte, yapışmaz tavada, yağlamadan kızartın.
                    
                     
                
                        8
                        Mayasız hamur çabuk sertleşeceğinden, soğutmadan servis yapın.
                    
                     
                
