Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır?

Akdeniz bölgesinin en lezzetli atıştırmalıklarından ve kahvaltılarından keçi bacağı tarifi pişiye benzerliği ile bilinir. Pufur püfür kabaran keçi bacağı tarifi karbonatla yapılan hamur kızartması. Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

4 kişilik
10 dakika
20 dakika
210 kalori

Keçi bacağı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 450 g un
  • 10 g kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvıyağ
1 Çırpma kabı içerisinde yoğurt, yumurta, sıvıyağı çırpın.
2 Un, kabartma tozu ve karbonatı bir kabın içerisinde harmanlayın ve ardından sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin.
3 Hamuru 10 dakika dinlendirin.
4 Tencereye sıvıyağı alarak ısıtın.
5 Hamurdan bezeler koparın ve iki ucunu bıçakla kesin.
6 Kızgın yağda kızartın.
7 Sıcakken servis edin, afiyet olsun.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı