Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır?

Akdeniz bölgesinin en lezzetli atıştırmalıklarından ve kahvaltılarından keçi bacağı tarifi pişiye benzerliği ile bilinir. Pufur püfür kabaran keçi bacağı tarifi karbonatla yapılan hamur kızartması. Keçi bacağı tarifi nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı...

4 kişilik
10 dakika
20 dakika
210 kalori

Keçi bacağı tarifi için gerekli malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 450 g un
  • 10 g kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Kızartmak için sıvıyağ
1 Çırpma kabı içerisinde yoğurt, yumurta, sıvıyağı çırpın.
2 Un, kabartma tozu ve karbonatı bir kabın içerisinde harmanlayın ve ardından sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin.
3 Hamuru 10 dakika dinlendirin.
4 Tencereye sıvıyağı alarak ısıtın.
5 Hamurdan bezeler koparın ve iki ucunu bıçakla kesin.
6 Kızgın yağda kızartın.
7 Sıcakken servis edin, afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil